Bättre terränglöpning med kettlebellträning

gudrun

Var på landet i helgen och sprang min favoritrunda Sotenäs i Bohuslän Jag har döpt den till Monsterrundan och den gör verkligen skäl för namnet. Runt 11-12 kilometer lång och en fallhöjd på sammanlagt runt 400 meter netto (400 meter upp, 400 meter ner). All löpning sker på skogsstigar och granithällar och under/över träd som blåst ner under vinterstormarna. Markägaren, vem nu det är, brukar ta två år på sig att rensa upp. När Gudrun hade härjat var den i stort sett omöjlig att springa.
(Kanske en av anledningarna till att just den sträckan aldrig är med på Sotemaran)

I all fall kändes det osedvanligt bra och när jag tittade på klockan var det bland de bästa tiderna jag har haft. Och detta trots att jag sprungit mindre än på länge under sommaren och hösten. Det är bara att inse, Kenneth Jays VO2max-protokoll för kettlebell verkar spilla över rejält på löpningen. Det finns ingen annan förklaring.
Däremot blev gårdagen VO2-maxpass en tillbakagång:

Jag köper det. Tre dagar efter ett förra VO2max-passet och bara dagen efter Monsterrundan får man nog backa lite. Träning på den pulsfrekvensen (uppåt 98-99% av maxpuls) kräver rejäl återhämtning. Enligt Kenneth Jays rekommendationer ska man kunna köra hans VO2-max pass tre gånger i veckan. Det är hårt. Men så föreslår han också att man backar tillbaka ibland.
Jays fiktiva träningsfigur ”Thorolf” (dessa jävla vikingar) är visserligen säkert yngre än vad jag är och uppvuxen på en diet av vargblod och mammutben.

Comments

Jäpp, VO2-max med snatch är en helt fantastisk konditionstärkare! Jag gjorde fantastiska framsteg med bara en gång i veckan.

Ska prova på VW med 24an idag. Testade igår om det var fysiskt möjligt och med en kadens på 7 ska det nog gå. Ska bli extremt spännande att se hur långt jag klarar. Nervös redan.
Jon

Hej!

Kul med bloggar där man kör kettlebell.

Tipsar dig om att du kan vinna boken ”träna med kettlebells” på min blogg, http://mattiasogren.blogspot.com/

Lycka till med din träning!

Jon
24:an! Låter stenhårt. Men hoppas på samma utveckling om nån månad kanske. Lycka till.

Sorry, the comment form is closed at this time.