Cirkelträning med gymnastikbastard

En underbar höstdag som avbräck i dyngvädret. Utomhusgymmet på Påvelunds motionscentral hägrade. Sprang dit, tränade, sprang hem:

Som jag nämnt tidigare har stället bra pullup-stänger och ett fyrameters dipsräcke. Grymt för diverse gymnastiska övningar och alldeles gratis. Vet inte vad min L-seat övning heter egentligen, men det är ett slags bastard anpassad för snabbare cirkelträning. Från L-läget (armarna sträckta på räcket i dipsläge, benen 90 grader fram) gå upp mot handstående med raka armar och raka ben, men stanna halvvägs och gå tillbaka till L-läget = en repetition. När man kör den i en serie vaggar man liksom fram och tillbaka mellan positionerna. Farten hjälper till att komma längre är vad man (eller jag) vanligtvis klarar.
Riktigt kul övning och för oss som bara drömmer om att göra en riktig L-seat to handstand tror jag övningen hjälper till att nöta in känslan.

För övrigt intervjuade jag Ara Abrahamian för två dar sedan. Inte för att det låg i linje med intervjuns syfte men jag var ju tvungen att fråga om han tränade med kettlebells. Klart han gjorde! Han hade kört med det i 10-12 år i forna Sovjet berättade han. När Ara kom till Sverige fanns de inte, men nu är han i gång igen sedan ett par år tillbaka. Vi är helt rätt ute!

Comments

Snyggt tränat! L-sits är ju hialöst jobbiga.
Skoj med Ara, nu skulle det kanske vara läge för en längre kettlebell-intervju med honom igen om vilka övningar+upplägg han körde i Sovjet, lite foton.

Ha det gott!

Min favoritövning i ringarna! Gör den lite annorlunda dock. Sitter i L och går så långt mot handstående jag kan med raka ben. När jag inte kommer längre böjer jag på knäna och drar in dom mot magen samtidigt som jag går upp i ”tucked-handstående” med armarna och benen böjda. Mina ringar sitter i en dörrtrapets så dörrkarmen hindrar mig från att falla över framåt. På det här sätter övar man balans i ”uppochnerläget” också. Nästa steg blir att försöka trycka upp mig i en handstående därifrån.
Kul med Ara. När får vi läsa intervjun?

Har testat din variant några gånger när det har varit möjligt – på landet. Det är förstås så man ska göra om man nu inte kör cirkelbastarden, som fungerar utmärkt just när man vill ha lite fart. Det krävs inte alls lika mycket balans på ett dipsräcke heller, vilket gör det till en no-brainer.

Jag varskor när Ara-grejen ska landa. Är inne i en mastig jobbperiod nu, men hoppas på att göra en kettlebell-brottare-historia senare i år.

Sorry, the comment form is closed at this time.