Utförslöpning och VO2max-bakläxa
Har varit uppe på jobb i Sälen i några dagar och passade på att testa deras bikepark, medelst löpning. Roligt? Absolut. Träningsvärk? Verkligen. Smart? Se filmen och fördöm själva.

Jag har nu äntligen fått tummen ur och köpt Kenneth Jays Viking Warrior Conditioning. Plöjde igenom den direkt och jag måste krypa till korset och erkänna att jag inte riktigt greppat vidden av hans V02max-protokoll för kettlebell, vilket några av kommentarerna helt riktigt har antytt.
Den teoretiska delen i boken är rätt sparsmakad, men vill man veta mer om konditionsträning – anaerob och aerob – finns Aerob och anaerob träning (Sisu idrottsböcker) att låna på biblioteket. Den är förstås rätt mastig.

Hursomhelst fyllde Jays bok den info som jag själv inte riktigt fått fram av det som finns på webben och Jays egna inlägg på olika forum. Framför allt vad det gällde vidden av intensiteten i snatcharna, och att tyngden på kettlebellen var mindre viktig än hastigheten.
Jag provade direkt hur många snatchar jag kunde göra på en minut med en 16-kilos kettlebell, alltså efter en gradvis ökning under fem minuter. Kom upp till 33 stycken. Så nu jävlar, avigt eller inte, ska jag köra 15 sekunders intervaller med 8 snatchar på 16 kilo. Och jag ska göra det tills jag är uppe i 80 set.

Tycker annars att det är svårt att hålla sig till ett strikt schema, på grund av familj, jobb, oregelbunden träning och nyfikenhet inför all annan rolig träning. Men minst ett VO2max-pass i veckan ska gå. Basta.

Comments

Gott jobbat! 😉

Om du börjar köra vo2max på allvar så gör jag det också. Håll oss uppdaterade med framgångarna så rapporterar vi på bloggen. I helgen blir det ringar på landet men efter det kör vi igång. 80 set innan första november?
jon

80 set innan första november. Taget!

Kul film. Gillar att din blogg tar upp olika typer av träning.

Ahhhahhahah! Jag har inte skrattat så mycket sen jag såg snatchtest-filmen. Ha ha ha. Tårarna bara rinner. ”Där e den, plankmonstret. Aaargh!” Ha ha, och sen ba: ”Å så kör vi droppen, euhöpp, vilken mesdropp!” Jag dör, så jäkla kul.

Tack för den!
Anna

När får vi se uppförsvideon? Inte lika mycket action kanske.
Jon

Klockrent filmklipp 🙂 Gillar hela upplägget på hela denna blogg faktiskt. Skulle jag få lägga upp detta videoklippen på vår blogg? Har en sektion som jag kallar för motivation/inspiration där jag lägger upp lite roliga filmklipp då och då…

Jacob
Inga problem. Klippet ligger ju på Youtube så det är bara att klicka vidare dit, kopiera koden och klistra in.
/Ola

Sorry, the comment form is closed at this time.