Småaktigt wallraff av Crossfit

Crossfit.com är en fantastisk resurs, inget snack om saken. Men ibland kan deras chauvunism gå mig på nerverna. När Crossfit i USA skickar in en kille för att wallraffa på Gym Jones och skriva om det i Crossfit journal (ladda ner artikeln som pdf ) blir det dock skrattretande. Lite som om Friskis & Svettis skulle skicka en anställd till SATS och sedan skriva en surmagad spalt om det i Friskispressen.

Konflikten mellan Gym Jones grundare, alpinisten Mark Twight, och Crossfit-communityn är gammal. Framför allt har den grundat den sig att Gym Jones förr var en Crossfit affiliate som bröt sig loss. Många tycker att Twight har stulit Crossfits idéer och gjort till sina egna. Gissningsvis har det också stuckit i ögonen att Mark Twight var den som tränade upp skådespelarna för svärdsfilmen 300, och fick cred för det.

Hur som helst, vare sig man följer Crossfit eller Gym Jones idéer blir man vältränad. Det gäller bara att välja med omsorg. ”Absorb what i useful, reject what is useless”, som Bruce Lee sa.

Comments

Läste på dag forumet(den för varje pass) på crossfit.com så tycker jag inte de har så stor konflikt. De vet att de är ganska lika men det jag läste var att de tycker att Gym Jones är mer specialiserat för ett specifikt syfte. Är man skidåkare så får man annat program än om man är boxare…typ. Men var några år sen så kanske har förändrats.

Verkar ändå som om det är mer ledningen som ogillar det.

Trevligt sida!

Ok, läste artikeln också. Var lite småtfattig och slutkommentaren gav jag inte mkt för heller. Men visst har han rätt att det är svårare att se vad Gym Jones är jämfört med Crossfit. Nya sidan kanske gör det lättare?

Sorry, the comment form is closed at this time.