Isklättring i Goulotte CheréHemma från en lyckad Chamonixtripp. Jobbgrejerna gick enligt planerna, men klättringen tog, som alltid, sina egna vägar. Det var tänkt att vi (jag och Axel) skulle göra någon tur på den kända Chamonixgraniten men det visade sig vara lite tidigt på säsongen. Bara någon vecka tidigare snöade det ganska rejält uppe i bergen. Klättrade några bultade leder nere i dalen och Frison-Roche på Le Brevent. Den senare känns ovanligt alpin för att vara sportlättring – sex replängder på den branta klippan under Le Brevent- kabinens toppstation. Komplett med en frustande amerikan vars feta ända jag ständigt hade ovanför mig, som en mildare variant av ett damoklessvärd. Ett svärd som hotar att svälja istället för att klyva.

Vi var på väg att göra nordfejset på Tour Ronde, men dessvärrre regnade det – klockan 4 på morgonen på 3400 meters höjd! Det var bara att bädda ner sig igen.

Sista dan var dock vädret suveränt. Vi tog första kabinen upp på Aiguille de Midi och gjorde iskorridoren Goulotte Cheré. Fantastisk klättring på is upp till 80 grader, men mestadels ganska lätt terräng. Se filmen!

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.