Storebror se hit – fingerträning med handskmakarn

Sverige torskade mot Danmark i fotboll, Piratpartiet blev EU-valets ”vinnare” och min klättring i Bohuslän regnade bort. Frågan är vad som är värst.
Christian Engström från Piratpartiet åker alltså ner till till Bryssel och gnäller vidare över alla ”integritetskränkande” bokstavskombinationer såsom FRA och IPRED.

Jag förkastar inte allt de står för, men det finns nåt lätt patetiskt med folk som är lättkränkta. Oj, ”storebror” kan läsa mina mejl, lyssna på min telefonkonversation, eller se vilka sidor jag surfar på – jag är kränkt! Idén om att staten skulle vara ute efter just dig och dina vanor bottnar om inte annat i fåfänga. Men Christian, jag förstår dig – din fåfänga har renderat dig en månadslön på 82 000 spänn plus traktamenten. Då kan du nog ha överseende med om nån fluktar på dina surfvanor.

Nåväl, FRA, kolla in det här. Om era terroristjägare vill bli stärkta i nyporna (eller om nördarna på PP vill få ordning på sina tangentbordstentakler) så lyss och läs:

HANDSKMAKARN

Det blir sammanlagt 100 snatch och 50 pullups i fingrarna. Ta runt 15 minuter på dig, men pressa dig inte för hårt. Snatchen kommer att bli lite tuffare mot slutet, men fingerstyrkan ska inte dala för mycket under passet.

Upplägget bygger på att inte göra pullupsen i en följd. Kan du det är greppen för stora. Gör en eller två, pausa ett par sekunder, gör två till, pausa, och så vidare, tills du gjort dina tio. Kettlebellen kommer att ge, och underhålla, en behaglig pump i underarmarna, medan fingerpullupsen snarare är styrkebaserade och rekryterar muskelfibrer.
Tanken är att passet ska simulera en klättring där det med jämna mellanrum kommer tyngre kruxiga passager. Eller varför inte en sport (t.ex brottning) där uthållighet och maxstyrka blandas. En övning om botar fåfänga.

Comments

”Nä ja’ ent’ bitter”

Bitterhet är en lyx (energi- och tidskrävande), jag är bara lite irriterad.

Sorry, the comment form is closed at this time.