Backträning i Bifrost

Berget, sett från Bifrost.

Berget, sett från Bifrost.

Göteborgs svar på Mount Everest ligger i Bifrost. Det är inte mycket till svar – Everest är 88 gånger högre – men likväl tillräckligt för att få benen att grina av mjölksyra.
Jag talar om Ängårdsbergens östsida, som vetter mot Toltorpsdalen. En tallbeklädd sluttning med hela 100 meters fallhöjd som är begåvad med en stenig stig ända till toppen. Klättrar du upp i radiomasten så bygger du nog på fallhöjden med ett fyrtiotal meter. Eller så blir du hämtad av män i vita rockar.

Jag gav med andra ord fan i radiomasten och körde fem repor. Sammanlagt 500 meters fallhöjd – netto. Runt 80 minuters löpning. Den sista repan var jag tvungen att släpa upp cykeln för att ta mig hem över Änggårdsbergen, och det var naturligtvis den jobbigaste omgången.

Backträning tär på psyket, men fördelen med den här backen är att du kan springa en annan stig nerför och vips! så har du en liten runda. Rekommenderas varmt.

Vägbeskrivning: Stigen börjar där Lantbruksgatan i Bifrost, Mölndal, går över i cykelbanan. Spring upp dom 100 höjdmetrarna till radiomasten uppe på berget. Forsätt förbi masten och rakt ner i skogen (följ luftledningarna). En rejält brant stig, bitvis med trappsteg av stenar, tar dig ner till till ett villaområde. Ta höger och spring asfaltsvägen tillbaka till utgångspunkten. Upprepa.

Comments

är inte säker på vilken backe du menar, är det den i änggårdsbergen? längst bort, med ålderdomshemmet (fässbergshemmet nedanför)?
grym sida f ö – hittade den häromdagen

Ja, den börjar vid Fässbergshemmet. Misstänker att du springer den till frukost.

Sorry, the comment form is closed at this time.