Förödmjukad av en kettlebell – snatchtest med blodsmak

Att spotta möjlksyra i en halvtimma efter ett träningspass är kanske inte det bästa för hälsan, men är i alla händelser uppfordrande för karaktären.
Jag skaffade mig nyligen en 24-kilos Kettlebell. Måste erkänna att jag var skeptisk till att öka vikten från min gamla 20-kilos till 24 kilo, men efter första övningspasset kändes vikten ändå hanterbar. Att höja vikter är lika mycket en mental process som en fysisk.
Jag bestämde mig för att göra RKC:s, Russian Kettelbell Challenge, snatchtest. Testet är ett led i deras instruktörsutbildning och en golgata i mjölksyreträsket.
Som man ska du klara lika många repetitioner med en 24-kilos kettlebell som du väger i kilon. För kvinnor gäller en 16 kilos Kettlebell.
Hur det gick?
Kolla filmen.
Vad gäller mjölksyra finns det all anledning att återkomma. Det har skrivits spaltmetrar om hur man ska träna mjölksyretålighet. Att göra en snatchtest är knappast det bästa sättet. Men jag återkommer snart till ämnet, med experthjälp. Tills dess, håll till godo med lite gammaldags köra-huvudet-i-väggen-träning.

Comments

Enormt kul film!
Jag tror det var Eagles som sabbade alltihop 🙂
Prova Rammstein eller något som är lite rivigare istället.
Men 76.. respect

Du kan ha rätt. Eagles passar bäst på E6:an på väg till en klassträff/lumpenträff med en sexpack folköl för att träffa folk man inte sett på tjugo år och egentligen inte vill se på tjugo till.
Jag tar Slayer nästa gång.

Sorry, the comment form is closed at this time.