Stark som en oxe med kycklingvingar

Jag har inte kört muscle-ups på över två månader men det kändes ändå förvånansvärt bra och gjorde tre stycken ganska lätt på första omgången. Det är lite som att cykla, har man en gång gjort dom så sitter muskelminnet kvar, så länge man håller allmänstyrkan i gång.
Jag reflekterade över att kettlebell press nästan har samma utgångsläge som muscle-ups har i övergångsläget mellan pull-up och dip. Skillnaden är förstås att man gör två skilda rörelser efteråt: muscle-up, press neråt; kettlebell, press uppåt. Kanske korsbefruktar de ändå varandra eftersom där finns en anspänning i en rätt udda position som man normalt inte tränar.

Kycklingvingar - den enda uppvägen

I klättring finns det en teknik som kallas för chicken winging. I isklättring är det när man slår yxorna åt sidan, mot exempelvis en tjock istapp, eller om man är inne i en smal ränna och den bästa isen råkar vara på sidorna som löper 90 drager mot huvudväggen. Armbågarna pekar alltså rakt ut som på en kyckling. Klippklättrare som klättrar breda sprickor har också en tendens att få kycklingvingar.

Dagens tema tycks alltså vara kycklingvingar. Det var inget jag planerade inför den här posten men för att mitt resonemang inte skulle vara renodlat dyngprat lyckades jag googla fram en film som kanske sätter allt i ett sammanhang.

Jag är inte säker på att jag får en doktorshatt för upptäckten men nog ser chicken wing dips lite coola ut. Filmen nedan är från Crossfit London och övningen är alltså ett tips på hur man kan träna på övergången mellan pull-up och dip i muscle-ups. Chicken wings är det nya svarta!

Comments

Varje gång jag ser en sådan här film tänker jag samma tanke: varför satte inte mina föräldrar mig i gymnastik när jag var liten?

Sorry, the comment form is closed at this time.