Gym Jones – ingen tröst för den late

Stegar med vila mellan varje stegpinne (1/1, vila, 2/2, vila, 3/3 vila, tillbaka till 1/1 osv) kan bli rätt långrandiga men man känner sig hyfsat fräsch i musklerna mot slutet, vilket ju är tanken. Nästa gång får det bli fyra reps istället, och kanske färre stegar.

Jag har sedan ett tag noterat att två av mina favoritsajter Mountain Athlete och Gym Jones numer delvis har blivit medlemssajter. Synd, men business är business. Dock finns det fortfarande en hel del gratismaterial. Jag rekommenderar framför allt Mark Twights texter på Gym Jones. Han var en av USA:s och kanske en av världens mest framgångsrika alpinister under sin topperiod. Twight var ofta kontroversiell, inte sällan förbannad och svartsynt på ett rätt underhållande sätt (Om Gym Jones i Outside) Enligt författaren John Krakauer hade han Dead Kennedys i lurarna när han skulle bestiga Eigers nordvägg. Som om det behövdes.

En text som jag ofta återkommer till, faktiskt skriven av Twights vapendragare Scott Semple, är The Talent Myth:
People wish they had talent. They see it as a practice-free ticket to crowd-stunning skill. But talent doesn’t exist. ”Talent” doesn’t get results; practice and devotion do.”
Med andra ord ingen tröst den late. Så läs den – och gå och träna.

Comments

Tycker också det är synd att Gym Jones blivit betalsajt. Saknar alla fantastiska filmer.

Jag har blivit medlem, och jag tycket att det är värt pengarna! Bra pepp när träningssuget tryter, inspiration när man vill utveckla träningen! Och nu med ett medlemmsforum kan det bli riktigt bra!

Sorry, the comment form is closed at this time.