Press medicin mot latmask

Klockan är halvnio på kvällen, ligger på soffan och halvsover, men lyckas med en enorm kraftansträngning ta mig in till sovrummet och plocka fram kloten. Att dra igång ett träningspass efter att ha legat i halvkoma är bland det svåraste man kan göra. Träningsmoralen går i clinch med latmasken, och om man inte ser upp vinner masken. Men inte idag. När väl pressen hade kört över latmasken var passet en njutning.

Har märkt att det är mycket tyngre att enbart pressa än och köra clean & press. Det känns som om man laddar upp musklerna i cleanmomentet och när det är dags för pressen är nervsystemet redan igång och rekryterar muskelfibrer. Lite som en flygande start. I vanlig press hamnar man i startblocket efter varje repetition och det känns som om man startar från noll. Sedan gör det förstås skillnad att får släppa ner klotet till en swing innan man tar upp det i rack igen. Förmodligen ger det muskeln en chans att att ”vila” lite grann.

Det här närmar sig lite nördnivå, märker jag. Men att träna och nörda ner sig i muskelmystik och biomekanik är i alla händelser roligare än att aktiespara, samla på mögliga gamla whiskysorter eller memorera startelvan i ett fotbollslag på andra sidan Nordsjön. Det är sånt som får själen att gegga igen.
Alltså: välj din verklighetsflykt med omsorg. Någonstans där borta hägrar ett ännu tyngre klot.

Comments

Appropå ingenting:

http://inov-8.com/Products-Detail.asp?PG=PG1&L=26&P=5050973118

190g lätta på foten måste de vara en ren dröm. Har dock inte testat och fan trot om de ens går att köpa i Sverige ännu. Så hurra på Internet!

Köper nya X-talon idag. Nu dags för sista passet i de gamla.
F ö, vem hade kunnat tro att en sandsäck var ett helt gym?

/Per

Tommy på tenacity pratar ofta om att man ska krama klotskftet hårt med handen. ”Krossa klotet” för att aktivera även axlarna. Testat det? Vad händer om du inte släpper ner klotet helt mellan varje press, är du fortfarande i startgrop då? Märker att jag måste hem o testa själv 🙂

Det stämmer det där med att krossa klotet – och gärna också knyta den andra handen och hålla den rätt ut för att balansera upp. Men jag är osäker på om jag gör så – det verkar gå bäst när man inte tänker för mycket.

Jag tror också att man måste hitta sin stil och sina manér. Efter några tusen reps ska det nog sitta där.

Per: Den ser ju grym ut dem nya x-talon. Nästan lika tunn sula som på en five finger men tillräckligt tjock för att inte krossa hälen i nerförsbackarna.

Jag finner att BU-pressar känns betydligt mycket trevligare än vanliga pressar och det kanske beror på man där verkligen är tvungen att ”krossa handtaget” och att de är helt utslagsgivande om man håller bra form eller ej medan man i vanliga pressar under sitt max kan ”fuska” utan att tänka på det med sämre känsla som följd.

Att köra från clean till press BUP är helt klart enklaste och bästa sättet att komma i position överhuvudtaget, väldigt mycket tyngre annars då man på väg in i clean redan ”krossar” handtaget för att få kontroll innan pressen.

Nu fick du mig lite sugen, Jon. Ska börja alternera med Bottoms up press (inte länge sedan jag själv fick googla på BUP). Då är förstås 32:an inte att tänka på.

hmm…hur går man från clean till BUP? Clenar man direkt tipp BUP läge eller ”stöter man till” klotet från rackpositionen för att få under handen?

Man cleanar direkt upp till BUP-läge. KOlla http://www.youtube.com/watch?v=AE7TS3IIgXA
60 kilo!?

wtf.. 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.