Kettlebell och härdade fotsulor

apman

Efter en mer än lovligt slö sommar är det fantastiskt att komma igång igen. Vårt fästingnäste till sommarställe krävde sin tribut. Borelian botades av en tio dagars penicilinkur, men den la liksom sordin på all sommarträning och har knappast gjort underverk för formen. Styrkan ok, men högintensiva snatchpass är riktigt motiga.

Men sensommar betyder också härdade fotsulor. Fyrtio minuters barfotalöpning på asfalt var hur naturligt som helst. Inga sår, blåsor eller nerslitna trampdynor. Jag kände mig som en apman. Barfotasteget har blivit mer avslappnat.
När jag för något år sedan började att flörta med barftoalöpning hade jag en tendens att springa väldigt mycket på framfötterna, jag trippade fram som man gör på grus. Numer springer jag mer på hela foten. Tramdynan fram tar precis bara den första dämpningen sedan följer hela foten ( även hälen) med tills man lyfter benet igen.

Nedan, en liten film med Daniel Lieberman, ”barfotaprofessorn” om just barfotalöpning.

Comments

Kul att du är tillbaka! Bra film om barfotalöpning.

Upplever samma fenomen med att löpstilen har blivit mer avslappnad allt efter som. Gillar mina fivefingers så mycket att jag tänkte testa dom i Göteborg Trail Run den 28:de istället för att lägga pengarna på traildojjor som verkar vara svårt inne att köpa nu för tiden.

Sorry, the comment form is closed at this time.