Ultimat löparsko för en spottstyver

joggingskor

Nä, jag skojar inte. Så här ser den ultimata löparskon ut för er som helst av allt vill springa barfota – eller vill utveckla löparsteget – men är lite rädda om fötterna och tycker att minimalism bör var billigt. En genialt simpel canvassko utan någon dämpning. Kostnad: nittionio kronor.
Jag hittade skorna på Coop Forum häromdagen och invigde dem igår med runt sex kilometers löpning på asfalt. Närmare barfotalöpning är så här har jag inte kommit (har dock inte provat five fingers) med skor. Lättheten, mjukheten och den tunna sulan gör att man automatiskt springer som man gör utan skor. Hälisättning är inte att fundera över.

vikt_doja

Jag ska inte gå så långt och säga att den här skon är revolutionär – canvassneakers har ju funnits sen 30-talet – men den är definitivt en mardröm för reklamaren och den tjurskitande säljaren i sportbutikerna. Här finns inte en detalj som är säljande, inte minsta lilla pronationskil, ingen stötdämping, ingen ventilerande material som ”fraktar” bor fotsvetten och definitivt ingen stegräknare. Man får precis det man betalar för: i stort sett ingenting. Och det är precis så jag vill ha det.

Comments

Rättvisemärkt?

Kul fynd. Jag kör på i mina aqua socks 🙂
Vi har juh varit inne på att förlägga aktiviteter på ställen som uppmuntrar till rörelse. Och i samma tänk skulle jag vilja ha minimalistiska skor som även ser bra ut. Har hittat feelmax Osma. De kostar iofs nästan 1000 kronor. Men finns det andra varianter?

Ungefär lika rättvisemärkta som kinesiska staten skulle jag tro. Men å andra sidan tror jag inte att Nike, Adidas eller någon av dom andra tänker mer på knegarna. Och i åtminstone en bemärkelse är dom ju No Logo.

Andra varianter: kanske kung-fu skor. Eller espadrillos. Olika typer av retrosneakers kan funka också.
I sommar ska jag testa att göra ett par löparsandaler av gamla bildäck.

Kung-Fu skor gick jag omkring med på gymmet, hela sommarhalvåret och tio tågluffarkort runt om i Europa mellan 88-95. Alla klagade på mig om att jag skulle ha ”fotriktiga” skor. Tyvärr föll jag för det till slut och köpte inlägg 2004. De är borta nu.

Kom igen nu Ola, köp ett par FiveFingers istället och kom in i innegänget! 😉

Man vet aldrig. Plötsligt kanske det står ett par i hallen…

Helt grymma skor och den definitiva kickerdojjan anno sent åttiotal, köpt på postoder från Ellos!
Precis som Ola skriver är det en klockren sko för löpning där vägen är platt och hård. För off-road (bred definition) väljer jag Inov-8, skogens egen Monster Truck.

Snubblade över den här länken på Crossfit Endurance:

http://sportsci.org/jour/0103/mw.htm

Ni har aldrig funderat på att springa barfota på riktigt? He he he.

Kram från Anna

Nää, vi vill ju uppfinna hjulet på nytt.

Letade på Coop Forum, men hittade inga. Men till slut hittade jog dom, i Ullared på Sko-Boo. Förbaskat fina skor och sitter dessutom skönt. Ska ut nån dag och provspringa dom snart. Ja och så hej och tack för en jäkligt bra sida i övrigt.

Sorry, the comment form is closed at this time.