Press och muscle-ups

Kort är underbart, åtminstone vid tidsbrist:

Jag är fortfarande i smekmånadsfasen med 32:an och det märks att den så kalla neurologiska anpassningen fortsätter. Ökar repetitioner i pressen från pass till pass men jag misstänker att kurvan snart planar ut.

Fortsatte i den renodlade styrkebanan med muscle-ups. Precis som Martin Altemark på Crossfit Uppsala påpekade i en kommentar tidigare så är skillnaden mellan kippade muscle-ups (som man brukar köra i Crossfit) och mer strikta, väldigt stor. Att starta med helt utsträcka armar, utan att kicka igång rörelsen kräver så mycket mer styrka. Och ändå är muscle-ups med L-sitstart inte helt strikta (men en bra kompromiss för romerska ringar i lägenheter) eftersom man vinner lite vikt på att droppa benen i själva uppåtfasen.
Har faktiskt ännu inte provat helt strikta, alltså att vara spikrak i kroppen när man går upp. Eller så kan man göra som gymnasten Andreas Aguilar i youtube-klippet nedan: starta spikrakt och gå upp i en L-sit!

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.