Löpning & pullups i fotbollsmål

Allt torrare och varmare väder gör underverk för utomhusgymmet. Ingen snö och is i vägen för löpningen och hyfsat torra fotbollsplaner, vars mål är utmärkta pullupstänger.

En kompis sa häromdagen att ”en lägenhet utan pullupstång är ingen riktig lägenhet”. Vi som anser att pullups är en icke oväsentligt del av (det numer ganska slitna ) begreppet livskvalitet håller förstås med. Men ni utan riktiga lägenheter, hav förtröstan.

Göteborg är översållat av små fotbollsplaner och jag tror det ser likadant ut i hela Sverige. Jag menar framför allt mindre planer, med mindre mål.
Bara på mina löprunda i Majorna/Slottsskogen finns i alla fall tre mindre planer som för det mest står tomma. Dimensionen på ribborna är mindre än på ”riktiga” mål men betydligt större än på pullupstänger.

Det betyder att man i stort sett gör pullups med ett öppet grepp, där man inte låser med tummen. Jobbigare för händerna och inte så dumt om man klättrar eller bara vill få starka händer.
Det målet jag hängde i idag satt dessutom löst i marken så det började gunga i takt med pullupsen. Men det gör inget. Utomhusgymmet har sin charm och det är bara att anpassa sig.

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.