Intervju med Ove Rytter

body2012
Efter att jag i närmare ett halvår har försökt få till en intervju med Ove Rytter lyckades vi äntligen få våra tider att passa. Från början var det tänkt att han skulle kommentera det som Kennet Wiklund säger i En böldpest i systemet, där han pratar om hur svårt det var att få till dopningstester på bodybuildingtävlingar. Men Rytter föredrar en ”stor vindruta och liten backspegel” så tills vidare lämnade vi deras nu rätt gamla konflikt i fred .
Istället blev det ett samtal om gym- och fitnessbranschen. Ove Rytter – som alltså startade tidningen Bodybuilding och Kraftsport 1981 och idag bland annat driver Fitness Magazine – har gått på gym sedan 1970-talet och konstaterar att vi har gått varvet runt. Fria vikter, funktionell träning, kettlebells, kroppsövningar är på tapeten, men absolut inget nytt. Det där vet ni förstås.

Men vad innebär den typen av träning för gymbranschen (hur tjänar man kosing)? Och vad är en muskeltricksare? Och varför diskuterar en man vid namn Ove Rytter kriminella på Flashback? Finns det två Ove Rytter? Och hur kommer back-to-basic-träningen att påverka Ove Rytters gamla tidning, som numer heter Body? På sista frågan har Reclaim the Gym valt att spekulera på egen hand – se bilden ovan.
Resten kan ni läsa om i Ove Rytter – Atlet i veckan, Svensson på helgen

Comments

[…] Läs hela intervjun här och se hur artikelförfattaren tror att tidningen Body ser ut om några år… […]

Sorry, the comment form is closed at this time.