Fran på kaskelotten tandställning, del två

kaskelottSå var det dags för ett av Crossfits mest omtalade pass – Fran. Har bara kört det två gånger tidigare och varje gång känns det lika nervöst som en uppkörning. En av anledningarna till att jag vågar mig på den så sällan.

Första setet med Thrusters kände oerhört bra. Stången bara flög upp, vilket nog beror på alla passen med klotet och den senaste tidens handstandövningar. Pullupsen gick segare. Jag kom av mig totalt i första setet när jag försökte få lite fart i rörelsen. Kaskelottens tandställning gillar inte fart och det kändes som om jag kippade motvalls. Det var bara att splitta seten och köra med mindre fart. I andra setet thrusters kom mjölksyran. Split igen.

Jag är inte missnöjd men drömmer om riktiga pullupstänger. Kikar med jämna mellanrum in på Crossfit Gbg:s sajt och deras lokaler ser fantastiska ut, men jag är lite låst i Majorna på grund av familjeliv. Att dömma av Kalmargängets inlägg finns det dock hopp. Petter Rhonelid skriver att Friskis & Svettis i Kalmar har
”dubbla takmonterade chinstänger, tre gånger så stor matt-yta för fria övningar, ribbstolar, lådor (för box jumps), kettlebells etc.” Satan!

Tack för infon. Jag ska ta mig tid att försöka påverka F&S i Majorna. Jag har ganska modesta krav. Lyckas jag lobba in ett alternativ till kaskelottens tandställning är jag nöjd. Tills vidare.

Comments

Bra tid!

Bra jobb!
Gör som oss, ta med kidsen till gymmet. Gör frugan glad samtidigt som man blir stark!
Väntar på att du skall komma och visa hur långt du kommit med L-sit to handstand. Kanske finns några som vill utmana…

/Thomas CF Gothenburg

Det där verkar vara en bra lösning. Har inte tagit med lillen sedan han låg i barnvagnen och bara sov!

Bra jobbat!

Sorry, the comment form is closed at this time.