Fran light på kaskeklotens tandställning

chinupmaskiner

Kände mig mer än lovligt seg när kom till gymmet på lunchen så jag ställde in min planerade Fran och körde en lightvariant istället:

Thrusters funkar bra, men sista setet med pullups (chins) var rejält segt.

Jag har tagit ett beslut att lära mig att kippa (hjälpa till med kroppen) i mina pullups, för att få lite mer fart i rörelsen. På vissa amerikanska sajter har debatten om kipping versus strikta pullups bitvis nått lite fåniga proportioner. Som klättrare tror jag mer på strikta (det vill säga för klättring) men vem har sagt man måste hålla sig till en form. Om man jämför med olika varianter av att pressa en skivstång ovanför huvudet – strikt militärpress, push press och push jerk – så ser jag att alla har sin plats. Och vad gäller kipping känns det rätt i just en cirkel av Fran-typ där syftet delvis är att få upp pulsen.

Att jag sedan är värdelös på att kippa är en annan sak. Dessutom är det livsfarligt. På Friskis och Svettis är den som vill göra pullups nämligen hänvisad till en kombinerad pullup/chins – ställning. Den ser ut som en enorm muterad tandställning och jag upptäckte till min förskräckelse att den inte är fastskruvad i golvet. När jag började svänga med kroppen släppte schabraket från golvet och höll på att tippa över mig. Jag fick stoppa min sving och järnskrotet landade som tur var på rätt köl med ett satans brak.
Hade jag varit amerikan hade jag stämt dem.
Men nu är jag ju svensk och då går man hem och skriver om skräpet på sin blogg och laddar upp för nästa pass.

Comments

”enorm muterad tandställning” haha

Har de ingen förslagslåda?

Jag ska förstås ta det med dem nästa gång jag är där. Och passa på att fråga om lite annat…

Glöm inte att vara anonym!

[…] gick segare. Jag kom av mig totalt i första setet när jag försökte få lite fart i rörelsen. Kaskelottens tandställning gillar inte fart och det kändes som om jag kippade motvalls. Det var bara att splitta seten och […]

Sorry, the comment form is closed at this time.