Nya mål – nya möjligheter att göra bort sig


Försökte köra lite kettlebell med 24:an idag men får nog vila ett par dar till innan jag kan köra fullt ut. Lyckades till sist får lite ont i valkarna, och det blev inte bättre av att jag trimmade dem lite väl styvmoderligt med nagelsaxen. Funkade inte med tejp heller. Klistret från tejpen fastande på klotet och.. ja ni förstår.
Jag har ju fortfarande mina 100 snatchar med 24:an på fem minuter kvar att göra…

Annars har jag börjat sätta igång med nästa mål: L-sit till handstand i ringar. Vad jag förstått ska man kör en hel del golvträning för att ta sig dit. Vet att jag har kunnat göra L-sit till handstående på golvet (alltså den lätta varianten där man kryper ihop i övergångsläget) men det här är förstås nåt helt annat.

Började således med huvudstående och böjer kroppen i pik tills tårna nuddar golvet och upp igen. Samma ska med benen i halvsplit (straddle). Det är inte svårt, men slarvar man med tekniken blir det tungt direkt. Gäller att vara så rak i ryggen som möjligt med kroppsvikten i lodlinje. Som en fällkniv, där benen är själva kniven som fälls in och ut.

Försökte samma sak i vanlig handstående, men där behöver jag lite fart för att det ska funka. Jag kanske tar mig vatten över huvudet men jag hävdar att det handlar mer om vighet och balans än råstyrka. Kan man sträcka ut kroppen helt innan man ens påbörjar själva benlyftet behövs ingen extrem styrka. Förutsatt att man kan hålla benen sträckta så tårna nästan kittlar näsborrarna, innan man lyfter dem. Bara att ta fram tjurskalligheten och stretcha, stå på händer, köra raka benlyft, klänga i ringarna och förstås: med jämna mellanrum plocka fram 24:an.
Hur lätt som helst – så länge man vågar ta risken att bli en narrhatt.

Comments

Blötläggning av händerna för att sedan bearbeta valkarna med en pimpsten är min favorit när det gäller att hålla valkarna på en behaglig nivå.

Första gången jag kommenterar också så jag får passa på att tacka för en trevlig och inspirerande blogg! 🙂

Heta bad och pimpsten! Där har vi det. Tack för tipset.

Sorry, the comment form is closed at this time.