Protokollet – the movie

Hängde äntligen lite i både romerska ringar och fingerbräda idag igen. Jag kläckte den idiotiska idén att jag ska klara en L-sit till handstand i romerska ringar innan året är slut (häng på!), men man måste ju ha något mål med sin träning.

Postar en liten film om problematiken att få till det på helgen när intressen krockar…
Intressant att studera tekniken i slutet. Låser inte ut på högern riktigt, men däremot på vänstern. Tror att min gamla tennisarmbåge spökar. Det ligger helt undermedvetet. Samma sak med pullups. Gör jag dem snabbt sträcker jag aldrig ut helt i underläget, utan stannar nån centimeter tidigare, för att skydda armbågen.

I övrigt märkte jag att det gick bättre när jag stressade av lite. Om det tar 17 sekunder istället för 15 spelar nog inte så stor roll, så länge man gör rätt antal reps i minuten. Saken är att det nån sekund att plocka upp klotet och nån sekund att sätta ner det. Håller man klotet i 17-18 sekunder så kanske man snatchar i femton. Tidigare har jag nog gjort 8 snatchar på 13 sekunder. Små detaljer som gör skillnad. Precis som i all intensiv intervallträning.

Comments

Visst är det skönt?

Socialrealism på hög nivå.
L-seat to handstand??!! Well…vi kör. Hur har du tänkt lägga upp träningen? Det är ju en del saker som måste fixas på vägen: planche, handstående i ringar och sen är det ju vigheten. Ska fundera på det själv några dar. Kanke gymnasticbodies-forumet har några tips
Jon

Liljeros:
Fantastiskt skönt!

Jon
Bra länk, finns några fina på crossfit, under exercises – gymnastics också. t.ex: http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFit_IntroToHeadstand.mov

Funderar själv på upplägget…

Underbar film! Mycket inspirerande.
Fan va jag skratta åt ”tugget” med frugan. När jag kollade på filmen för andra gången hörde jag min fru: ”-DÖ! SÅN E DU OCKSÅ! IDIOT!”

Underbar film! Och väldigt bra lyft! Men vad fasen, är det inte synd att skaffa ett ”icke kettlebell-mål” nu när du kommit såpass långt i kloterierna?
Tex ROP från Enter the kettlebell, eller varför inte SSST (200 24kg-snatchar under 10 minuter)?
Jaja, L-sit till handstand verkar ju också kul. Kanske bara jag som har kettlebells på hjärnan :-).

Vem har sagt att man inte kan ha två mål! Vad är ROP för nåt? (har inte läst Enter…)

Fick inte Folke något lördagsgodis?

och med tanke på att övriga var försenade till festen så kunde du kört en kvart till…

Kul att ha mål med sin träning. Jag tänkte också testa VO2max-protokollet. Verkar väldigt jobbigt.

Håller precis på att försöka slå ett annat mål i roddmaskinen. Målet var att ro 1130 m på 4 min, men hann bara 1129. Men skam den som ger sig. Gör ett försök i nästa vecka också.

Sorry, the comment form is closed at this time.