Enarms pullup för icke-mutanterNär jag ändå är inne på stege-i-lantlig-miljö kan jag lika gärna posta en övning till. En offset pullup (kom gärna på ett bättre namn, för det suger) där man håller armarna nån halvmeter ifrån varandra i höjdled.
Dra med ena armen och pressa med den andra tills den är helt utsträckt. Känslan ska vara att man låser rörelsen på slutet med ena armen sträck och den andra låst med näven under hakan.
Renodlad styrkeövning. som involverar rygg, biceps och triceps.

Närmare en enarms-pullup än så här kommer inte de flesta. Men för oss icke mutanter är det tillfredsställande nog. För er som inte har tillgång till en stege går det bra att göra offset pullups med på en vanlig stång och en rejäl frottéhandduk. Häng handduken över stången. Tvinna den några varv. Greppa en hand på stången, som vanligt, och knyt en hand runt handduken en halvmeter ner. Gör pullups som på filmen.

Comments

Starkt. Och vilken asbra övning! Verkligen. Måste flytta ut på landet, skaffa stege och börja köra.

Anna

Börja i andra änden. Köp en stege så blir du tvungen att skaffa ett ställe att ha den på! Eller kör med frotté.

Sorry, the comment form is closed at this time.