Funkionell träning är död, länge leve funktion

Det var ett tag sedan sist. Min bloggsorti för drygt ett år sedan skulle fått underkänt av DN:s etikettexpert Magdalena Ribbing. Jag smet så att säga ut bakvägen utan att tacka för mig, utmattad, dock inte av träning utan snarare av jobb och liv i allmänhet. Och kanske inte så motiverad längre att skriva om träning. Men fortfarande motiverad att träna. .

Reclaim the Gym kom till för några år sedan fanns det väldigt få sajter som skrev om den här typen av träning. Nu finns desto fler och gymmen har börjat anpassa sig. Kettlebells överallt. Fria ytor. Folk som kör burpees! Jag vet att det finns vuxna gäng som spinger runt i skogarna; klättrar i träd, lyftet och drar i växtligheten. På teve spöar vältränade pensionärer ungdomar.
På bara två-tre år har de hänt enormt mycket. Jag tror till och med att uttrycket ”funktionell träning” har bleknat en aning. Kanske utgår man återigen att träning är och ska vara funktionell.
Och just därför har den här sajten egentligen inte funktion längre.

Jag blir dock lite nostalgisk när jag sitter här och skriver så jag har beslutat mig för att RTG ska få ligga kvar ett tag till, för folk att botanisera i gamla inlägg. Det är inte omöjligt att jag skriver en rad då och då. Det möjligt att jag hittar en nisch och skriver lite oftare. Just nu tänker jag mycket på isklättring och har plockat upp VO2-max protokollet för kettlebell igen. Jag stångade mig blodig med 24 kg för två år sedan och kom upp i tjugo minuter, med en kadens på 7 reps/15 sek. Nu har jag gått ner till 20 kg och tänker mig att jag ska lösa mina 40 minuter inom en överskådlig framtid. Sen får vi se.
Avanti!

Comments

Tack för alla dina blogginlägg hittills! Skulle gärna se dig blogga mer om Karelins Kettlebell (gärna en bild eller något), dina maxningar i Kettlebellpress och skogslöpningsvideos på plank om du nu får för dig att göra en comeback! 😀

Kul att du är tillbaka. Alltid roliga inlägg som har en distans till livets allvar.
Det bästa är när du filmade löpningen nerför ett berg. Vi var ett helt gäng som skrattade i kapp!

Sorry, the comment form is closed at this time.