Inkräktare sabbade min sommarträning

Tillbaka i Götet efter en sommar på landet. Som brukligt inträffade något som jag aldrig räknar med. Istället för att umgås med familjen, bli stark som en björn under tyngden av klotet och förkovra mig i nyköpt litteratur hittade jag ett helt myrbo i väggarna.

Det började med en halvrutten fönsterkarm. Uppenbarligen hade vattnet under flera år letat sig rätt igenom karmen och ner i väggen under fönstret. Allt har skett i lönndom, under eterniten. Eternit är fantastiskt men om fukten väl har letat sig in har den svårt att hitta ut. Fukten får virket att ruttna och svartmyror älskar ruttet virke. De små asen myllrade fram när jag knackade på huset och då jag plockade ner eternitplattorna förstod jag att mina träningsmål var i fara. Deras käkar hade gnagt sig igenom tre tum tjocka plankor och när jag de såg mig kryllade hundratals av dem i väg med var sitt vitt myrägg. Jag hade gjort samma sak om en jätte började banka sänder min bostad med en murhammare.

Jag är trots allt glad att det inte var hästmyror. De hade förmodligen tuggat i sig hela kåken, minus murstocken och eternitfasaden.

Jag fick trots det till några pass, men det var enögd träning. Nästan bara kettlebell press, lite muscleups och några löppass. Att träna så ensidigt gör inte mycket för styrkan, framför allt om man befinner sig på en platå. Nu återstår att lägga in betydligt fler övningar och framför allt tunga övningar som marklyft och knäböj som sätter fart på hela systemet. Det är svårt att bli starkare på en övning, genom att bara träna den övningen. Inget nyhet för dom invigda, men när tidsbristen slår till gör man bara det allra nödvändigaste.

Comments

Lite aktiv vila är nog en bra start för nya erövringar, välkommen tillbaka!

Du har väl inte missat detta? http://tacticalstrengthchallenge.se/

Tack! Om du du menar tävlingen så såg jag det först nu. Blev riktigt inspirerad av marklyftsfilmerna på din sida! Får aktivera mitt gamla tiokort på Slottskogsvallen.

Kom till oss istället, vi har också tiokort! 🙂

Har du eternit i väggarna vill du inte riva det där själv, ta in en riktig sanerar firma eller köp åtminstående grejer:
http://www.srsafety.se/product.aspx?p_id=10095 som mannen på bilden vill du se ut. Asbest är skitfarligt och skördar liv varje år. I Kanada har de fortfarande asbestfabriker och i ett försök att övertyga svenska byggnads om att det var ofarligt med asbest bjöd de dit ett gäng skyddsombud och avslutade turen med att förklara att BARA 5% av deras arbetare dör varje år, det tyckte de var acceptabelt, det tycker som tur var inte byggnads. Så ta hand om det där, jävligt svårt att få till bra kb svingar med cancer.

Jo jag känner till det där med asbest och är försiktig. Men de som har fått cancer har arbetat dagligen med eternit i många år. Att ta in en saneringsfirma kostar multum. Jag plockade ner eterniten själv, på en dag, och det tar en dag att sätta dit den igen.
Men, tack för din omtanke!

Sorry, the comment form is closed at this time.