Kettlebell vänstervriden 40-pressVädret var vackert, jag kände mig utsövd och jag var tvungen att prova på en 40-kilos press med kettlebell. Silvertejp och två stycken 2-kilos viktskivor och vips hade jag ett tyngre klot. Funkade bra med 38 kg på bägge armar, men nånstans måste ju gränsen gå. Får väl vara nöjd, med tanke på att jag inte hade lyft klot på två veckor. Nästa gång åker högern upp den med!

Comments

GRATTIS!

Bra jobbat där, högern kommer säkert snart!

Dock, skall den vara ”godkänd” efter RKC:s hardstyle-principer så måste benen vara helt utlåsta under hela pressen och du får inte stöta bort den från bröstet och luta kroppen åt sidan för mycket, i annat fall närmar den sig ”push press” eller ”side press” lite för mycket. Men det är bra jobbat i vilket fall! 🙂

Starkt jobbat!

Gjorde precis samma som dig och tejpade på småvikter på ett 24kg klot för att öva lite tyngre snatch, inte lika bra då vikten hela tiden rör sig och tejpen sakta men säkert lossnar mer och mer 🙂 Speciellt lurigt när man snatchar hemma i vardagsrummet…

Kom ner till oss en fredag och pröva ett 40kg klot utan tejp så kan vi visa lite teknik för att få upp det lättare och mer strikt!

Jo, jag har planerat länge att komma förbi. Behöver ett par kritiska ögon, men det blir nog lite längre fram. Fredagar är vigda åt familjen, men tar tacksamt emot lite tips framöver när jag kan smita ifrån!

Sorry, the comment form is closed at this time.