Modernt skogsbruk – the Pull-up Enemy No. 1

Hälisättningar undanbedes

Nu börjar den riktiga utmaningen. Ett utdraget jobb börjar gå mot deadline och samtidigt ska man försöka hålla träningen igång. Det är lätt att hoppa över ett pass, lätt att sova för lite, lätt att äta dåligt. Kombinerar man alla tre ser man snart ut som en skumbanan. Tycker redan att pressen är tyngre än för en vecka sedan så nu gäller det att inte tappa fokus och låta bli att leva på ostmackor.

Jag kom just hem från Dalarna och fick faktiskt till ett litet löppass i skogen och några rullningar med maghjulet som jag naturligtvis packade med mig. Jag hade tänkt att köra ett skogspass med pullups i grenar, men dessvärre finns det inga grenar i den moderna produktionsskogen. Gamla knotiga tallarna med grenar i hopphöjd, eller halvt välta träd där man kan hitta på en massa skoj är effektivt bortplockade. I den jämnåriga och hårt gallrade tallskogen sitter alla grenar minst tio meter upp. Men att det var ett gammalt skjutfält gav åtminstone lite krydda.

Den bästa träningsskogen hittar jag paradoxalt nog nästan mitt i Göteborg. Man bedriver ju inget skogsbruk nära stan. Det finns inget bättre än en vindpinad gammal tall om man vill bli stark skogen. Dessutom luktar man kåda om händerna efteråt.
Det är bättre än Aqua Vera.

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.