Utslängd från Friskis gympalokaler

Så hände det till slut. Tråkmånsarna på Friskis och Svettis har slängt ut mig från gympalokalerna. En trevlig liten epok är därmed över. Jag brukade alltid gå in gympasalarna och köra lite handstående eller hopprep. I gymmet finns det helt enkelt inte plats. Ytorna är upptagna av löpband, crosstrainers och diverse maskiner. Men nu är det alltså över med det. Personalen mumlade något om att försäkringarna inte gäller. Och så har dom ju sina regler att följa. Att gympalokalerna står tomma före klockan fem spelar ingen roll.

Det finns två sätt att sig an en gymmiljö: antingen drar man i maskiner, eller så tränar man i grupp under friska tillrop. Tycker man inte om maskiner eller trivselfascism får man baxa sig till hörnet av själva gymmet och krama en skivstång. Jag har sagt det tidigare och säger det igen: fitnessbranschen är såå tråkig. Den är Nordkorea kombinerad med ultrakapitalism. Stelfrusen skit draperad i paljettklänning. En mök i silkespapper.

Min handstående träning får därmed ta nya vägar. Jag försöker köra handstående armhävningar med så lite assistans mot väggen som möjligt. Att hitta balansen åtminstone någon sekund när man är på väg ner blir en helt annan sak. Mycket tyngre, mycket svårare. Man pressar mer med triceps än axlar, känns det som. En sann utmaning. Framför allt när väggen är nära. Det blir så lätt att sparka ut med benen för att få stöd.
Jag hade föredragit att stå i mitten av en stor lokal. Fri från räddningsplankor och falsk trygghet.
Det är så man utvecklas.

Comments

Håller med om att gymmen är tråkiga. Friskis verkar vara ett dåligt gym då för jag kan kasta medicinbollar i golvet så att det dånar i lokalen i mitt gym! 🙂

Branschen är som allt annat uppbyggt kring smörning o att tjäna pengar sen att bygga falsk gemenskap osv. Tyvärr.

Dock trevligt att kunna träffa någon kompis o ha tillgång till massa plats o annars svindyr utrustning på ett gym måste jag säga 🙂

Har funderat på Friskis pga att dom ska ha kettlebells så att man slipper köpa en massa egna.

på mitt friskis får man dunsa hur man vill, och de har ökat fria ytorna. det räcker inte på långa vägar, men är en bra början. mer plats än i mitt kyffe… men visst går man och sneglar mot tomma gympasalarna, har tänkt som du men det är ingen idé jag försöker då.

Jag vände i dörren på SportLife (eller vad fan det heter) på Eriksberg, där det inte ens är öppet in till salarna när de är tomma. Jag kommer nog aldrig att sätta fötterna i ett vanligt gym igen. Skall man köra ett riktigt lyftpass kan man ju alltid åka upp till det lilla gymet på Slottskogsvallen. Och där finns ju Karelins KB! Den borde du f ö göra en artikel om.

En god nyhet också: Crossfit verkar ha fått tag på en gymnastiksal.

Per: Vad är Karelins KB?

Alexandr Karelins kettlebell som han hade när han besökte Sveirge någon gång på 80-talet (oklart när). Den ligger i alla fall på GAK, Göteborgs Atleklubb vid Slottskogsvallen, för den som vill klämma på den!

admin: 50kg eller mer? 😛

Nej, faktiskt inte. Men, du kan skruva upp den och ladda med mer vikter. Har aldrig någon liknande någon annanstans. Vet inte hur tung den kan bli.

Oj! Finns det någon bild på den? 😮

Crossfit Gothenburg inte bara verkar ha fått tag på en gympasal. Vi har den varje torsdag 🙂 Open gym på helgerna oxo! Kom o prova vettja!

Sorry, the comment form is closed at this time.