Maghjul ut och press

Har gjort fulla utrullningar med maghjulet de tre senaste passen, men jag får verkligen ta i så jag nästan går av. Känns i korsryggen vilket tyder på att de inte är riktigt strikta ännu. Men det borde komma vilket dag som helst.

Ett litet lyft vad gäller pressen idag. Höll mig mig till 3:or istället för stegar. Av någon anledning är det lättare att koncentrera sig på tekniken när jag kör 3 reps. Idag kändes det som om jag var starkast i slutet av passet och jag kunde utan större problem göra sex reps på varje arm på sista setet. Förmodligen fick jag till positionen på klotet bättre, jag vred ut armen något längre bak än jag brukar och det ger klart mer kraft. Det är lätt att hamna för lång fram med klotet eftersom man, till skillnad från hantelpress, håller det i rack framme på bröstet.

Nu hoppas jag bara att någon tar in Kenneth Jays bok Perfecting the press så man får nörda ner sig ordentligt i den här underbara övningen. Kom igen Kettlebell Center! Jag vill inte beställa den från Draknästet.

Comments

Ja du, den boken skulle kommit för länge sen men det blev nåt fel i förra leveransen. Tror dock att den är på G nu snart!

Kommer du nu på fredag då?

Kom hem från norra Norrland nyss så jag får skjuta på fredagen. Bra med boken!

Sorry, the comment form is closed at this time.