Press i väntan på vattkoppor

Sonen har troligen fått vattkoppor (mer än halva dagisskaran har varit sjuka redan) och jag har aldrig haft det som barn. Så i väntan på att jag ska drabbas körde jag en hel serie stegar med press idag. Alltså den stege som Pavel Tautsoline rekommenderar i Enter the Kettlebell.
Försöker vila mellan och en och två minuter mellan varje serie så det tar en hiskelig tid. Det tog säkert 45 minuter, men då lyckade jag laga en spagetti med köttfärssås under tiden.

Fördelen med vila mellan stegpinnarna (1/1, vila, 2/2, vila, 3/3, vila osv.) är att kan man klämma in många repetitioner med tung vikt. Nackdelen är att det blir ganska tråkigt efter ett tag. Jag har alltid sagt att en idrottsmans bästa egenskaper är konsten att uthärda tristess. Förmodligen är det en av anledningarna att jag aldrig blev någon idrottsman. Lusten räcker till tre stegar. Förmodligen kommer man rätt långt på det med.

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.