The mighty maghjul

Det lackar mot jul och jag får ihop ett träningspass om dagen. Tonvikten är kettlebells, VO2max-protokollet med 24 kg och press med 32 kg, pullups, dips och löpning; samt lite kroppsövningar som handstående och armhävningar. Inga skivstänger eftersom det tar emot att gå till det som dom kallar för gym. En ny rutin är maghjulet. Denna enkla och geniala uppfinning som mest legat i garderoben och samlat damm i två år.

Det är lätt att lura sig vad gäller maghjulet. Det finns ju numer i de flesta sportaffärers fitnessavdelningar, tillsammans med yogamattor, minihantlar och gummisnoddar. Men maghjulet är en ulv bland lamm. Få övningar är så hårda mot magen som just hjulet och det finns inte en chans i världen att jag klarar en strikt repetition, med stående start. För att nå dit måste man köra progressioner. Beastskills har några bra varianter och tankar kring maghjulet och Liljeros har tänkt till när det gäller att köra maghjulet på gymmet.

Har man inte tillgång till någon utrustning går det rätt bra att rulla ut mot en vägg, så man stoppar rörelsen innan man är fullt sträckt. När man blir starkare är det bara att öka avståndet.
Jag googlade runt på nätet för att hitta lite inspiration och priset går nog till den 71-årige snubben som gör 15 fulla rullningar med maghjulet. Det finns med andra ord ingen ursäkt för att inte kunna det.
Skit också.

Comments

Riktigt cool film!

Skön snubbe – jag visade den för min far när han fyllde 70 för ett år sedan. Det finns ett par olika filmer med Maulkin. Roligast är att höra hans dotters gnäll i bakgrunden.

Kör hårt!

Sorry, the comment form is closed at this time.