Kettlebell och den ondskefulla Lisebergskaninen

Kände mig lite sliten i axlarna efter muscle-ups igår men det röda klotet pockade på min uppmärksamhet. Vad ska man annars göra en regnig lördag? Och lustigt nog är man stark när man minst anar det.
Gjorde fem pressar med både höger och vänster för första gången. När det var dags för att spräcka femman kom jag att tänka på en träningsfilm jag sett med kettlebellmästaren Valery Fedorenko.

Tidigare har jag gått ner ganska långsamt med klotet, men idag försökte jag släppa ner det lite snabbare och bromsa upp med kroppen istället för armen/axeln. Det kändes bättre och sparade lite kraft. Men ändå, efter femte stegpinnen var jag rätt mör. Den dagen jag klarar fem hela stegar upp till fem reps så blir det ett nytt klot!

Turkish get up med 32 kilo är nytt för mig. Det gick bra men jag är orolig för att tappa klotet. Att tappa ett 32-kilos klot i ett landshövdingshus är inget annat än en katastrof. Visserligen har mutkolvarna på min bostadsvärd Familjebostäder (nej, Göteborgsandan är ingen myt och den är precis som en Lisebergskanin: mysig på ytan men ondskefull innanför pälsen) all anledning att ligga lågt, men jag tror inte att dom skulle låta detta passera. Ska jag pressa min TGU vidare får jag nog göra det utomhus.
Annars kommer kaninen och tar mig.

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.