Äntligen! Vi är trendiga.

colting_gp

Kort pass på rasten. Jag börjar bli lite eggad på pistols så jag har börjat köra lite knäböj med stången fram igen. Det var ett bra tag sedan sist, men övningen är förstås lysande. Vill man någon gång i framtiden hänga på mutanterna på Crossfit Uppsala, eller bara få en redig bas till olympiska luft, så är knäböjen fram näst intill ett måste, tror jag. Som alltid när jag inte har kört den på ett tag är det höften och bålpaketet som får jobba hårdast. Det tar några omgångar att hitta den där låsningen i höftpartiet i nedersta läget.

Häromdagen överraskade Göteborgs-Posten med en artikel om triatleten Jonas Coltings träning. Slägga, lyfta stenar och stockar, five fingers på tossingarna: ingen nyhet för det framsynta avantgardet som blickar bakåt efter sanningen (skratta idag, gråt imorgon), men roligt att se. Jag gillar Coltings inställning om att ”skogen är naturens eget gym”. Roligast är rubriken ”Ny träningstrend är rena stenåldern”. ”Ny träningstrend” i pressen skulle förstås lika gärna kunna var vibrationsmaskiner eller något annat dumt, men nu råkar det vara back to basics. Satan, nu kommer släggorna på Hornbach att ta slut.

I övrigt fanns där tre råd i faktarutan: (Lev som en stenåldersman)

  1. Säg upp medlemskapet på gymmet. Börja träna i skogen.
  2. Ät kött och råa grönsaker. Undvik pasta, bröd, ris och alla förädlade råvaror.
  3. Träna barfota eller i tåskor.

Hardcore, men jag gillar ju goda ostmackor.

Comments

Ouch. Får fortfarande ont i knäna när jag blir påmind om det där passet med 210 pistoler i. Har inte gjort en pistol sen dess 🙂

Starka front squats! Håller nog overhead squats som den ”bästa” squatövningen för bålstyrka, men front squats är inte tokigt det heller. Särskilt inte om man ska frivända vikter också.

Overhead squats, absolut dom är underbara. Men för lite mer kräm i låren gillar jag squats frampå. 210 pistoler låter omänskligt. Vad var det jag sa om mutanter…

Mina kamrater och min fru är mutanter. Jag är bara en vanlig gammal gubbe (du vet hur det är…), som inte helt gett upp 🙂

håller helt med om OH squats. Den är mäktig 🙂
Jag gillar Colting. Tycker han har en bra inställning till träning. Och faktum är att jag har lyckats bocka av alla 3 punkter på listan 🙂 En del tack vara den här bloggen fakiskt 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.