Framåtrörelse

cham_crevasse

Jag kom av mig rätt rejält med träningen efter min släng av vinterkräksjukan. Kom i alla iväg till Chamonix i fem dagar. En halvdags lätt isklättring och två halvdagar snowboard är den enda fysiska aktiviteten på tio dagar. Visserligen kan man nästan räkna ett non-stop åk från toppen av Grand Montets (2000 meter fallhöjd) till dalen som en Workout of the day, för att använda crossfits terminologi. Särskilt när man pressas av en local att visa sig på styva linan.

Hursomhelst lyckades jag klämma in en variant av Cindy idag.

Ersatte de fyra första seten armhävningar med handstående armhävningar, 5 i varje set. Övergick sedan till den ”vanliga” Cindy.
Klämde in 16 omgångar. Rätt uselt, men fantastiskt skönt. Jag kroknade i armhävningarna.

Glädjande nog har snön börjat smälta så idag cyklade jag till jobbet för första gången på flera månader. Det finns många sätt att träna på. Ett plus är när träningen fyller en funktion: som att cykla eller att springa till jobbet.

För säkert tio-femton år sedan läste jag en artikel i Surfer som handlade om Big Wave surfing. Alltså vågsurfing i vågor som är från fem-sex meter upp till kanske 15 meter höga. Riskerna är uppenbara och de flesta av de intervjuade surfarna gjorde någon typ av träning vid sidan om surfingen för att förbereda sig. En kille brukade springa med en tung sten på botten av havet (prova det är riktigt flippat!).

En annan surfare bara svarade ”jag håller mig i rörelse, alltid”. Han satt i stort sett aldrig still. Löpning, cykling, skateboard, vad som helst… fyllde hans vakna tid och förberedde honom för att hamna i den jättelika tvättmaskin som det innebär att få en tiometers våg över sig.

Jag tänker på det där ibland: att hålla sig i rörelse. Inte bara ”träna”, utan hålla sig i rörelse. Det finns en skön poesi i det. Speciellt för oss fjantar som jobbar vid ett tangentbord.
Mitt vårlöfte får därför bli: inte en spänn till Västtrafik.

Comments

Det är ett strålande vårlöfte, det har varit bittert att ställa cykeln och punga upp till västtrafik under vintern.
Tack för bloggen förresten, den har vart en utmärkt inspirationskälla sedan man kom igång och tränade igen.

Men…det har faktiskt gått att cykla hela vintern här i götet 🙂 (har iofs bara 10 minuter till kontoret…)

De där primal-snubbbarna pratat mycket om det där att man ska röra sig. Mycket men ganska långsamt. Och spurta ibland. Håller med om att det låter trevligt. Blirb etydligt mycket lättare när sommaren och värmen närmar sig.

man får helt enkelt dricka sin folköl joggandes på stället i parken…

Hehe, det beror helt på hur modig man har varit, och med en gubbcykel från typ 1800 kallt så har jag tvingats inse att riktigt så modig är jag inte 🙂
För den delen så kan man ju förlägga sitt folkölsdrickande till platser som inspirerar till simning och trädklättring som bergsjön eller skärgården, bra sätt att kombinera på.

Kommer inte ihåg ens när jag sist köpte ett SL-kort. Om det är för isigt för att cykla så går jag. En stor fördel med detta, förutom att man rör på sig, är att man slipper trängas med folk och bli smittad av diverse hemska sjukdomar.

Sorry, the comment form is closed at this time.