Ringar och kettlebell VO2-max

Folke somnade i soffan framför Robin Hood, redan vid halvsjutiden idag. Kanske berodde det på att den var på engelska vilket kan verka sövande för en femåring.
Det var med andra ord bara att montera upp ringarna ovanför dörrposten och baxa ut klotet från garderoben. Började med att monterar ringarna lågt, någon decimeter ovanför golvet:

Handstående – och pseudo planche push-ups är en helt annan historia i ringar. Jag fick vila i tio-femton minuter innan jag gav mig på klotet.

Ett idiotiskt pass egentligen. Lite väl mycket gott och blandat men jag känner mig tjock i halsen så det gäller att ta chansen innan snoret börjar rinna.


Passar på att posta en liten film med en annan typ av Muscle-ups som jag körde häromdagen. Martin Altemark på Crossfit Uppsala kom med tipset att starta och avsluta i en L-sit position. Jag trodde nog först att han ville jävlas, för det såg galet svårt ut när jag kollade in hans film. Men faktum är att det kändes helt naturlig och tipset är för bra för att inte vidarebefordra.

Istället för vinkla in ringarna och starta med böjda armar (som i förra filmen jag postade) vinklar man ut dem så att handryggen är vänd mot kroppen. Positionen gör det enklare att starta hängande i raka armar. Kul variant! Att hålla L-positionen hela vägen är förstås en annan historia. Men någonstans måste man ju börja.

Comments

Precis! Bra jobbat!

Du verkar köra mycket med ringar. Hur lägger du upp träningen? Jag ska själv ta och investera i ett par ringar i veckan. Kul att höra hur andra tränar.

Anders

Jag har inget riktigt upplägg egentligen. Men jag brukar försöka köra ringdips en eller två gånger i veckan. Ofta i kombination med vanliga pullups. Sedan kör jag statiska L-sit som jag försöker hålla i tio sekunder i några set. Och förstås muscle-ups.
Så ringdips L-sit och muscle-ups en till två gånger i veckan, utöver annan träning. Resten är lek.

För att kunna hänga ut ordentligt i bottenläget är det nästa ett krav att vinkla ut händerna (jämför samma sak i support över ringarna, även där måste man vinkla ut handflatorna för att få HELT raka armbågar). Det ser MYCKET bättre ut än på din förra film, men försök häng ut ännu mer i botten.

Anders: Vi på CFUA säljer ringar i hela Sverige, hör av dig om du vill ha ett billigt & bra par!

Sorry, the comment form is closed at this time.