Grodan, Hitlerjugend och Friskis

Har skaffat mig ett tiokort på Buskis och Fettis och det är inte så illa som det verkar. Deras gym är väl ungefär lika uselt som alla andra – krita förbjudet, dassig pullup-stång, bicepscurlbänk placerad precis vid knäböjen, man får passera tre (3) digitala kontroller för att komma in på gymmet, och de anställda påminner om Hitlerjugend – hela, rena, vita, friska och fräscha. Och lika trivsamt militanta som små scoutledare.

Men det finns en fördel: kommer man tidigt så är alla deras gympingrum lediga. Helt utan folk! Och ett av dem har ett riktigt bra dämpat golv.

Det blev naturligtvis fest i handstående. Eller rättare sagt grodan till handstående i en halvtimma, men tilltagna pauser emellan. Gillar grodan. Jämfört med handstående armhävningar får man nämligen lära sig att gå med överkroppen från horisontellt till vertikalt läge vilket är en helt annan sak. Bra sätt att träna kroppskontroll utan att ge sig på svårare grejer (ringarna). Men det är inte lätt för det. Två av tre gånger ramlar jag omkull
för att inte kroppen är vertikal innan jag går upp med benen.
Skönt att ingen ser.

Avslutade med 40 pullups, 40 dips, 40 armhävningar och 4X10 sek. bulgaren. Allt uppdelat på fyra set i en cirkel.

Av någon anledning spelar Friskis hissmusik i omklädningsrummet. Tidigare har jag kopplat ur deras högtalare för att slippa höra ”Best of panflöjt” när jag byter om, men uppebarligen finns det nån liten friskistomte i lederhosen som omedelbart kopplar in den igen.
Jag förstår inte varför. Kombinationen hissmusik och lukten av omklädningsrum är mycket olycklig. Vad är dom ute efter?

Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.