Armhävning – Pseudo planche style

Ibland upptäcker man saker som man egentligen känt till innan men inte greppat vidden av. Efter att ha slarvat med pull-ups en längre tid (till förmån för VO2max-protokollet för kettlebell och jobb/familj) så bestämde jag mig häromdan att återuppta den gamla räckhäven som det ju heter på svenska. Ska se till att köra minst 300 pullups i veckan, och började med 100 idag. Uppdelat på en massa set förstås.

Men vad som gjorde mig lite glad var att jag upptäckte, eller fattade, vikten av armhävningens alla varianter. Eller rättare sagt en specifik variant. Mellan räckhäven la jag in korta set (5-reps) med armhävningar där man håller händerna nästan nere vid höften. När armarna är sträckta är vinkeln alltså som ett V mellan kropp och armar

Skillnaden mot en vanligt armhävning, smal som bred, är massiv! Axelpartiet fick jobba stenhårt och anspänningen i hela kroppen påminner om den som när man försöker göra en front- eller backlever. Googlade när jag kom hem och såg att den kallades för pseudo planche push up (film här).

Fördelen: det är en tung, men enkel övning. Går att lägga in i cirklar om man så vill, eller kombinera med annan träning, kanske som en avslutning på mer tekniska träningspass. Jag kan ge mig fan på att bulgariska barn gör den på dagis – istället för att limma pärlplattor. Ska genast underrätta Folkes fröknar. Han kommer hem med en pärlplatta i veckan.

Comments

”Jag kan ge mig fan på att bulgariska barn gör den på dagis – istället för att limma pärlplattor.” <- HAHA! Dagens roligast blogginlägg!

Väldigt inspirerande blogg du har, jag läser, inspirerars och transpirerar. Köpt min första KB (16 kg, enligt Pavels riktlinjer), och kör mer och mer hemmaträning.. 🙂

Vet inte om du sett detta redan, men jag sånt här är också kul: http://www.youtube.com/watch?v=SKGF-ErsJiI

Fortsätt skriva, så fortsätter jag läsa! 🙂

Ännu en övning att känna sig svag och otillräcklig i. Härligt!

Thomas
Gott mos, kör på.
Har inte sett filmen förr, men visst ser det skönt ut. Fast när jag tittar ut genom fönstret (ösregn + 15 sekundmeter) föredrar jag nog kettlebells i sovrummet. Eller nåt annat som får en att känna sig svag och otillräcklig, mmmmm…

Att man inte har sett denna övningen innan då!

Sorry, the comment form is closed at this time.