Kettlebell 24 kg – för kycklingar?

Kommer ni ihåg Eddy Bengtsson, en 125 kilos brottare som bland annat tävlade i OS 2004? Jag intervjuade honom igår för ett reportage om Ara Abrahamian och hela OS-historien (P1 söndag 13.00). Skön snubbe, och som vanligt gled jag i slutet in på favoritämnet kettlebell, som han förstås använde i sin träning som MMA-fighter.
”Vilket vikt kör du”, frågade han.
”Sexton och tjugofyra kilo”, svarade jag.

Eddy sa ingenting. Istället började han utstöta små kacklande ljud och viftade lite med armbågarna. Jag trodde knappat mina öron. Killen sitter och härmar en höna.
”Ok, vad kör du med då?” frågade jag.
”Jag kör med 40 kilo.”
”Okej, men du väger 40 kilo mer än jag.”

Vi avslutade intervjun med ett handslag som jag i skrivande stund fortfarande känner av. Senare på kvällen tävlade Eddy Bengtsson i MMA. Han mötte en kille som vägde 150 kilo, 25 kilo tyngre än honom själv. Vinnare: Eddy Bengtsson.
Hur ska jag tolka detta?

Comments

Nästa gång kan du få en liten kram istället! Kvack kvack!hahahahaha

Eddy:
Jasså du hittade hit din kvacksalvare! Du verkar visserligen vara rätt kramgo, men jag föredrar min sambo. Lycka till på nästa match. Få se om jag kan stå vid ringside iförd kycklingdräkt från Butrix. Med lite mer träning kan det nog bli några tuppfjädrar också.

Haha, priceless!

Sorry, the comment form is closed at this time.